Rijschool kiezen

rijlessen vanaf 16 jaarWoon je in de randstad zoals regio Almere en wil je zo snel mogelijk je rijbewijs halen? Dan moet je goed vergelijken en dat kan alleen maar als je weet welke verschillende opties er zijn bij de verschillende rijscholen. In Almere zijn er alleen al meer dan 100 te vinden. Met het uitzoeken van een rijschool Almere is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de prijs, maar je moet daarbij ook kijken of je bijvoorbeeld elke week in dezelfde auto rijlessen krijgt en of je een vaste rijinstructeur hebt. Dit maakt namelijk de kans dat jij in 1 keer slaagt voor je rijbewijs een stuk groter. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor motorrijles Almere.

Kortom, door goed na te denken over wat jij nodig hebt om goede rijlessen te volgen, maar je de kans dat jij snel slaagt voor je rijbewijs aanzienlijk groter.

Ook is het natuurlijk zo dat je met veel meer plezier je rijlessen volgt als je een goed gevoel bij je rijschool of rijinstructeur hebt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je veel waarde hecht aan een hoog slagingspercentage of misschien vind jij een bepaalde manier van les geven wel erg belangrijk?

Wil je daarnaast ook direct je theorie halen dan kan dit vaak ook bij een rijschool. Rijscholen hebben vaak verschillende pakketten waarbij je theorie examen zit inbegrepen. Dit maakt dan ook dat je theorie examen dan vaak ook goedkoper is dan dat je deze los besteld bij het CBR. Soms is het theorie examen zelfs volledig gratis. De rijschool biedt dat dan als een stukje service aan. Een van de rijscholen die theorie bijvoorbeeld gratis aanbiedt in Almere is Rijschool Motion. Het is geen goedkope rijschool in Almere, maar de rijschool staat wel héél goed aangeschreven. Lees bijvoorbeeld maar eens de verschillende recensies en reviews over eigenaar Marco Possemis.

Het gemiddelde slagingspercentage ligt in Almere op 41%. Met een slagingspercentage van bijna 50% is de rijschool die ik net noemde dus ver boven gemiddeld.

Nu zou je in eerste instantie misschien denken, ik ga lekker voor de goedkoopste. Maar maak eens een rekensommetje. Wat komt er dan uit? Wanneer je een paar extra lessen moet nemen plus een extra examen ben je al snel veel meer kwijt dan een paar tientjes die je anders zou neerleggen bij een duurdere rijschool waar je in 1 keer je rijbewijs haalt. Kortom, beter iets meer betalen voor je rijbewijs en in 1 keer slagen, dan goedkope rijlessen en 2 of 3 keer examen plus extra rijlessen betalen.

Tot zover mijn ervaringen over rijscholen in Almere. Bel gewoon eens met de verschillende autorijscholen en kijk wat voor gevoel je bij het gesprek overhoudt. Zo’n eerste indruk is vaak al bepalend en veelzeggend. Veel succes met het behalen va je rijbewijs!